Giethoorn

Camping vlakbij Giethoorn

Wilt u overnachten op een gezellige camping vlakbij het prachtige waterdorp Giethoorn?
Camping de Blauwe Hand ligt op 3 km afstand en is dus dé uitvalsbasis om Giethoorn voor één of meerdere dagen te bezoeken.

Giethoorn

Dit pittoreske dorpje, niet voor niets ook wel “Hollands Venetië” genoemd, staat bekend om haar prachtige grachten, authentieke bruggetjes en het aangrenzende natuurgebied De Wieden.

Giethoorn ligt in een waterrijk gebied met verschillende grote en kleinere meren, waarop veel aan watersport wordt gedaan. Nabij het dorp zelf liggen het Bovenwijde en het Zuideindigerwijde, iets zuidelijker liggen de uitgestrekte meren Belterwijde en Beulakerwijde. 

Must do: een bootje huren

Op veel plaatsen in het dorp zijn boten te huur. Voor een groot deel betreft het motor- en fluisterbootjes, maar ook punters van polyester of hout, met of zonder motor zijn te huur. De punters zonder motor moeten dan door het dorp gepunterd worden. De boot duw je vooruit met de punterboom waarmee je op de bodem van het water afzet. Minimaal een 2e persoon is nodig om het roer te besturen. Ook zijn er zeilpunters te huur. Veel bedrijven bieden rondvaarten door het dorp aan.

Bezienswaardigheden in Giethoorn

  • Museumboerderij “’t Olde Maat Uus”. Dit is een Gieterse boerderij uit ± 1800 met een expositie over 100 jaar wonen en werken in Giethoorn. De boerderij is ingericht in oude stijl, inclusief grutterswinkeltje, vissershuisje, tjaskermolen en hooiberg.
  • Scheepswerf Schreur en scheepswerf Wildeboer. Hier worden Gieterse punters en streekeigen platbodems gemaakt.
  • Edelstenen museum/winkel ”De Oude Aarde”. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum. De winkel is een beleving op zich! De winkel collectie bestaat uit een van Nederlands mooiste collectie edelstenen, mineralen en fossielen voor de verzamelaar, maar ook unieke sieraden, gravures, decoratieve stukken, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij de Oude Aarde. Natuurlijk gemaakt van steen!
  • Schelpengalerie Gloria Maris. Ontdek de schelpen en koralen in de vele variaties, vormen en kleuren. Bezichtig de kostbare schelp ‘Gloria Maris’, waaraan de galerie haar naam ontleent.
  • Pottenbakkerij Rhoda. Vervaardigt al 30 jaar handgedraaid keramiek in onder andere de kleur “Gieters blauw” 
  • Kaasmakerij Giethoorn
  • Giethoorn Floramics

Eten en drinken in Giethoorn

In Giethoorn zijn talloze gelegenheden waar u tegen een betaalbare prijs kunt genieten van een hapje en een drankje. Van (sterren)restaurant tot een lekker snack en van vis, pannenkoeken tot pizza, u kunt genieten van alle soorten eten in Giethoorn.

Kamperen vlakbij Giethoorn

Camping de Blauwe Hand heeft kampeermogelijkheden voor caravans, campers en tenten. Het kleinschalige kampeerveld beschikt over 6 ampère elektra en is voorzien van Wifi.

Overnachten vlakbij Giethoorn

Beschikt u niet over een eigen kampeermiddel maar wilt u wel graag in de buurt van Giethoorn overnachten dan kunt u één van onze compleet ingerichte stacaravans huren.

U heeft de keuze uit de stacaravans Beulaker, Brugwachter en Belter, voor maximaal 6 personen, die aan het water staan en uitzicht hebben over het grote meer de Beulakerwijde.

Fietsen en wandelen in en rondom Giethoorn

Vanaf Camping de Blauwe Hand zijn er tal van fiets- en wandelroutes naar en in de omgeving van Giethoorn. Deze routes zijn verkrijgbaar op de receptie.